Μασάζ Gua sha

Μασαζ Gua sha

 

Τι είναι η τεχνική Gua sha;

Είναι μια τεχνική, η οποία γίνεται είτε με τα δάχτυλα , είτε με ειδικά εργαλεία στα σημεία βελονισμού. Διεγείρουμε τα σημεία βελονισμού κατά μήκος των μεσημβρινών με σκοπό να ξεμπλοκάρουμε και να επαναφέρουμε τη ροη του Qi και του Αίματος και στη συνεχεία την αποβολή των τοξινών του σώματος. Οι τεχνικές είναι διαφορετικές για κάθε περίπτωση και προσαρμόζονται ανάλογα με το περιστατικό. Η τεχνική GUA-SHA είναι διαφορετική από τις άλλες μεθόδους της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής – εδώ χρησιμοποιούμε κρέμες η αιθέρια έλαια για να αυξήσουμε το αποτέλεσμα της θεραπείας. Είναι μια θεραπεία κατάλληλη για το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ και για κάθε περιοχή με πολλές ρυτίδες.

Η συγκεκριμένη θεραπεία γίνεται μόνο μια φορά την εβδομάδα και έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα. Το δέρμα εμφανίζει μια κόκκινη χροιά μετά την θεραπεία, η οποία εξαφανίζεται την επόμενη μέρα. Πρέπει να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στο φως ή στον ήλιο όταν υπάρχει αυτός ο ερεθισμός.

Άρθρα σχετικά με Αισθητικό Βελονισμό

Αντιμετώπιση ρυτίδων

Το λίφτινγκ προσώπου με βελονισμό αφαιρει τις λεπτές γραμμές και εξαφανίζει τις βαθύτερες ρυτίδες, αυξάνει την ελαστικότητα των μυών του προσώπου και την τοπική κυκλοφορία. Επίσης συσφίγγει τους πόρους, μειώνει τους μαύρους κύκλους και το οίδημα των ματιών μετά από μια κουραστική μέρα και επαναφέρει την νεανική όψη του προσώπου.

Αντιμετώπιση ακμής

Η ακμή εκδηλώνεται ως μεγάλα βαθυκόκκινα σπυριά με κίτρινες μυτούλες. Επηρεάζει κυρίως το πρόσωπο αλλά επίσης το λαιμό, το ντεκολτέ και το πάνω μέρος της πλάτης. Τα σπυριά γίνονται σκουρότερα αφού οι φλύκταινες επουλωθούν και αφήνουν βαθιά σημάδια που παραμένουν, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται ανομοιόμορφο.

Αισθητικός βελονισμός

Ο αισθητικός βελονισμός είναι ο βελονισμός, ο οποίος γίνεται κυρίως για αντιμετώπιση ρυτίδων, κυτταρίτιδας, ακμής σε νεαρά άτομα συνήθως, για διατήρηση της ελαστικότητας του προσώπου. Αυτό συμβαίνει με την αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου, με την θρέψη των κυττάρων…